This is my story.. my MAGIC Story...

Salam,

Perkongsian rakan baik HERBALIFE saya yang amat luar biasa. It's a life changing story.. Hope it will change yours...

How I met Dr Azha?

Happened in Ramadhan this year, can't remember whivh date, but we met on a bus to Kuantan. I was sitting next to him.... while he was busy with his gadget. Breaking fast time, he did not eat... instead shake something for drink. I ate alot while wondering what's wrong with my neighbour.

Later I asked why he did not eat for breakfast, he told me that he is taking this supplement for weight management and at the same time he is helping others towards healthier life style. He told me he was preparing a slide for the health talk......

I am not interested at all with the topic, instead I changed the topic to outdoor activities. We became face book friends & he invited me to the talk... which I have no interest to go....
Thats how I met him....

Third day if raya I experinced diffuculty in breathing. My elder brother rushed me to hospital which was only 5 minutes from my house. The Dr told me that I had an infarction and she is going to put me under heparin (a blood thinning agent). If I did not respond well with heparin, I might get a stroke... I was lucky.... really lucky.

The third day under observation, they sent me to Putri Specialist where I met Dr Yap. He advised me to reduce my weight. Ahaaa... that is when I remembered Dr Azha. Through fb, I asked him to call me and we spoke through the phone. I need to loose 29kilos...wow!

We met, I weighed and found out that my biological age is 9 years older than my chronological age... I joined Dr Azha and managed to reduce 19kilos in 10weeks.. wasn't that amazing??
That is my story, what about others?

In life, sometimes, we only realised the value of health once the privilage is taken away from us. Let's learn from his valuable experience and take charge of your life.




Call me or SMS now for free consultation.

Rawatan anak cirit birit dan muntah.. Aloe Vera..

Salam,

Minggu lepas, anak saya yang berumur 3 tahun, tiba-tiba muntah tak berhenti dan cirit birit. Sebagai typical bapa yang prihatin, kami dengan segera membawanya ke hospital pakar untuk rawatan. Doctor suspect ia hanya jangkitan virus dan akhirnya memberi ubat tahan muntah dan ubat sakit perut. Kebiasaanya, kuman bakteria sering menyebabkan cirit birit adalah E. Coli, etc. Bahagian yang terbabit ialah usus kecil.

Alhamdullilah, muntahnya dah berhenti, tetapi cirit birit nya tetap ada dan dah masuk hari ke 5. Masih tak settle -settle lagi. Dia aktif dan tiada tanda2 demam. Risau la juga. Ini adalah kerana ia boleh menyebabkan kekeringan kerana kehilangan banyak body fluid.

Teringat pula pada masalah rakan saya yang juga kini aktif menggunakan HERBALIFE mempunyai masalah yang sama dan kini menggunakan Aloe Vera HERBALIFE untuk menanganinya.

Pendekkan cerita, pagi esoknya saya menggunakan Aloe Vera HERBALIFE dan campurkan sedikit dengan Nitework, alhandullilah, anak saya beransur pulih. Katanya sedap bila minum bancuhan itu kerana rasanya macam ice lemon tea. Kekerapan cirit dan buangan air besar semakin kurang dan kembali normal.

Sebelum ini, hospital ada memberi ubat powder yang kena juga bancuh dengan air, tetapi setiap kali, saya bagi ubat tu kepada anak saya, mesti dia muntah balik.. Pahit agaknya...so, sejak daripada itu, saya dah hentikan penggunaanya.

Ini lah anak muda saya, Hafiz Hakim, tengah minum shake pagi tadi..



Kesimpulannya, drug atau ubat dari hospital ini kadang-kadang tidak sesuai untuk semua orang. Alternatif kepada traditional medicine seperti Aloe Vera HERBALIFE juga membantu yang memang sudah terkenal dengan keajaibannya menyembuhan usus dan luka dalam kurnaan Ilahi.

Take control over your life, and it will change faster than you might think...


Salam,

Semasa saya dan team saya berjumpa dengan rakan HERBALIFE di gambang, Captain Saiful, beliau ada share dengan kami one good inspiring story about never give up because MAGIC is going to happen. Cerita di dalam video ini amat menakjubkan dan luar biasa hanya apabila anda semua mula percaya dengan diri sendiri.

Pernahkan anda mencuba pelbagai cara untuk turun berat seperti senaman dan sebagainya, namun amat sukar untuk sustain?

Pernahkan anda cuba untuk menaikkan berat walaupun makan banyak, tetapi berat tak berubah?

Semuanya akan berubah, jika anda membuat keputusan yang bijak and take control of your life seperti Aathur.. dengan menjadi pengguna HERBALIFE yang bijak, bukan sahaja anda boleh turun 45 kg, tetapi anda juga menjadi lebih sihat dengan balance nutrition dan terasa hebat..
Saksikan... sungguh menyentuh hati..


Arthur Boorman was a disabled veteran of the Gulf War for 15 years, and was told by his doctors that he would never be able to walk on his own, ever again.

He stumbled upon an article about Diamond Dallas Page doing Yoga and decided to give it a try -- he couldn't do traditional, higher impact exercise, so he tried DDP YOGA and sent an email to Dallas telling him his story.

Dallas was so moved by his story, he began emailing and speaking on the phone with Arthur throughout his journey - he encouraged Arthur to keep going and to believe that anything was possible. Even though doctors told him walking would never happen, Arthur was persistent. He fell many times, but kept going.

Arthur was getting stronger rapidly, and he was losing weight at an incredible rate! Because of DDP's specialized workout, he gained tremendous balance and flexibility -- which gave him hope that maybe someday, he'd be able to walk again.

His story is proof, that we cannot place limits on what we are capable of doing, because we often do not know our own potential. Niether Arthur, nor Dallas knew what he would go on to accomplish, but this video speaks for itself. In less than a year, Arthur completely transformed his life. If only he had known what he was capable of, 15 years earlier.

Do not waste any time thinking you are stuck - you can take control over your life, and change it faster than you might think.

Hopefully this story can inspire you to follow your dreams - whatever they may be.

Anything is Possible! 6 Sudu!!!

Make your smart decision now and join coachfahmi HERBALIFE team today. SMS me your interest and I'll take care the rest.  Guaranteed I'll be with you within 15 minutes to answer any of your questions.

Eksklusif at www.coachfahmi.blogspot.com

Dato' Siti Nurhaliza Gangnam Live in Kuantan...


Salam,

Pada 9 November 2012, saya dan isteri berpeluang menonton konsert solo penyanyi tanahair pertama Malaysia, Dato' Siti Nurhaliza di Kota Gambang WaterPark, Kuantan. Siti memang bertenaga memberikan persembahan yang terbaik selama 2 jam tanpa henti. Para tetamu memberikan perhatian dan sorakan semangat sepanjang persembahan beliau. Tepukan gemuruh sudah pasti di antara lagu beliau. Lebih daripada 10 lagu beliau sampaikan di samping berinteraksi dengan penonton.

Sultan Pahang juga mencemar duli untuk menyaksikan konsert siti. Amat menarik apabila siti menari dan menyanyikan lagu PSY.. Gangnam Style.. wow.. Beliau mampu melakukan tarian kuda itu dan juga maintain ciri-ciri wanita melayu terakhir.. amat seronok..



Pada malam itu, dewan Arabian itu penuh padat dan dianggarkan peminatnya mencapai lebih kurang 4000 orang. Dengan sound system dan lampu, harga tiket sebanyak RM338 memang balik modal. In fact, Rapid Kuantan juga menyediakan perkhidmatan bas Percuma dari stadium ke Gambang waterpark.

Salah satu peristiwa penarik dalam konsert Siti kali ini.. adalah, ada satu saat dimana beliau menceritakan pengalaman beliau bagaimana dia bermula karier sebagai penyanyi. Suasana hening seketika apabila Dato' Siti berkata, pada mulanya, beliau bukan sesiapa dan hanya menyanyi di majlis kenduri kahwin dan tiada siapa kenal beliau. Beliau juga menceritakan saat dimana beliau menjual kuih dan menjadi lebih matang. Dato' Siti juga melahirkan rasa syukur dan berterima kasih kepada peminat dan sokongan setia dari mereka yang menjadi Dato' Siti pada hari ini.

Dewan memberikan tepukan gemuruh pada masa itu.


Semasa akhir persembahan, lihatlah, ramai peminat Dato' Siti Nurhaliza berkumpul didepan stage untuk mendapatkan autograph dan bergambar. Siti walaupun penat, tetap memberi senyuman kepada para peminatnya..

Konsert berakhir pada jam 11 malam dan kami semua pulang dengan penuh kepuasan.

The MEAL of the day...HERBALIFE

Salam,

Promosi untuk bulan November 2012 ini lagi menarik. Kepada ahli coachfahmi yang berjaya menurunkan berat badan 5kg dalam masa 1 bulan, ada hadiah istimewa khas untuk mereka yang telah memberi komitment and berazam untuk menjadi lebih sihat. SMS me bila anda mendapat result yang anda hendaki.

Mulai bulan ini, ada satu lagi special privilage untuk coachfahmi fans/ahli kerana bukan sahaja anda semua mendapat nasihat dan tunjuk ajar yang terbaik dari kami, anda juga mendapat exclusive ilmu dan nota dari coachfahmi bertajuk...

'THE MAGIC OF HEALTH eBOOK"

FREE DOWNLOAD.




Sesiapa yang berminat untuk download free ebook ini, hanya perlukan password. SMS saya untuk dapatkan password tersebut.

Antara kandungan menarik ebook ini adalah:

  • Saya akan ceritakan pengalaman saya turunkan berat badan sebanyak 12 kg dalam masa 2 bulan
  • Bagaimana saya berjaya mengurangkan dengur kronik yang melanda saya sejak 10 tahun lepas tanpa pembedahan
  • Mengapa sekarang saya menjadi lebih aktif dan bertenaga.
  • Bagaimana cara untuk rasa segar walaupun tidak cukup tidur.
  • Cara mudah untuk membina empayar kewangan yang stabil dengan hanya membantu rakan2.
  • Cara diet dan pemilihan kalori yang tepat setiap masa tanpa perlu risau combinasi makanan.
  • Cara deTOX yang betul dan mengapa kita perlu DETOX.
  • Kaedah mengurangkan lawatan ke hospital dan bahaya antibiotic
  • Add on ilmu dan tips dari perkongsian orang yang berjaya.
Semua ini adalah keadah natural dan anda juga boleh lakukan.

Berbalik kepada tajuk hari ni, iaitu, the MEAL of the day.. If you're the type to complain that you do not have time for breakfast, stop... and think again.

The truth is, breakfast is indeed the most important meal and skipping it may do you more harm and you'll be missing out all the benefit of a good start of the day. It provide energy to kick start your body, setting the tone with full vitality.

Some common reason for skipping breakfast and I have a suggestion for you.

1. I have no time for breakfast....

In every day life scramble for work or sending kids to school, there seems to be no time to sit and have a morning meal.

Solution: Make HERBALIFE SHAKE... It only take 5 minute and you'll enjoy more than 55 nutrients ready to kick start your body.

2. I'm on DIET

Many people on diet make assumption that skipping breakfast would help to cut calories. In fact, it is the opposite. Study shown that ; ' fasting make people hungrier and increase appetite for high calorie food and the amount people ate"

Solution: Make HERBALIFE SHAKE... It provide a complete wholesome balance breakfast, total of 160 calories, low fat and freshly prepared everytime. I can guarantee you that you'll feeling fresh all day.

3. I don't feel like eating or drinking early in the morning. My stomach is not used to it.

Physiologically, your body is calling for nutrition to get you going, as you have just woken up for a fast for the past 8 hours. Imagine going without water and food for some straight 8 hours. Wouldn't you be ravenous and parched?

Solution: Make HERBALIFE SHAKE... It is nutrition cell food that is molecular in size, small enough to provide balance nutrition needed by your body cells. One full of shake bottle is enough to fuel you up to give your brain and body the energy it needs.

So, in summary, breakfast is important as it will also help the body metabolism kick into action, subsequently help you to burn more calories. Apart of managing weight, recent study also have shown that a healthy breakfast also contribute towards reducing risk factors of heart disease and diabetes in relationship to cholestrol ad blood insulin level.

Remember, breakfast with one bottle of HERBALIFE SHAKE is an all important key for a GREAT day and for better health.

All it takes is the wise decision to make time to start your day right.


Call me or SMS for free advice.. no obligation.

You are what you eat....the MAGIC of health...

Salam,

Pertama sekali, terimakasih terhadap anda semua dengan menyokong coachfahmi dan telah mencuba product HERBALIFE. Tahniah saya ucapkan kepada anda yang menyahut cabaran dan membuat keputusan yang tepat untuk kesihatan anda.

Besok adalah hari terakhir untuk mendapatkan limited offer plan diet yang sihat so saya harapkan anda rebutkan peluang ini.


Hari ini saya nak ceritakan sedikit mengenai sahabat2 saya di HERBALIFE. Mereka ini semua dari background yang berbeza tetapi mempunyai impian yang sama iaitu untuk mencapai kesihatan yang lebih baik.

Ada satu buku yang saya baca agak menarik penulisannya. Ditulis oleh Rhonda Byrne, an  Australian television writer and producer, best known for her New Thought books, The Secret (based on a film she produced of the same name).In 2007, Byrne was featured in Time Magazine's list of 100 people who shape the world.  Her philosophy is that believing will allow you to achieve your wishes and dreams.

The Secret sold more than 19 million copies in more than 40 languages by the spring of 2007, as well as more than 2 million DVDs.According to a January 2009 Forbes.com article, Byrne's book and film have made $300 million.

Anyway, health is the most precious thing in life, and yet more than anything else, we take our health for granted. For many of us, the only time we think of our health is when we lose it...

Then, the realisation hits us: Without health, we have nothing.....

Being grateful for your health is essential to keep your health, but also to guarantee that it continuous to get better, with increasing energy and zest for life. If gratitute were used in conjunction with conventional medical treatments, we would see a health revolution, and recovery rates and miracles like we've never seen before...

Sahabat2 saya ini saya kenali dalam HERBALIFE, En Shamsol, saat mati hidup kembali, setelah diserang heart attack dan alhamdullilah, dengan NiteWork, saluran darah yang clog kembali normal, En Zul, berumur 53 tahun, macam2 masalah kesihatan, darah tinggi, mudah tertidur, letih keterlaluan dan tidak bermaya, kini kembali sihat,....

dan coach saya, Dr Azha, seorang pakar doktor yang sendiri mempunyai gaut yang teruk dan obesiti yang teruk, kini kembali normal dan berubah dari kurang berkeyakinan diri menjadi seorang yang amat positive and aktif sekali.. sesuatu yang beliau sangat ingin lakukan sebelum ini dan mengambil keputusan untuk berubah daripada menyalahkan diri sendiri.



THE GIFT OF HEALTH IS KEEPING ME ALIVE... think about it... make your decision today.. and let me know, so I can help you... TODAY!

SMS me or call me for free advice.. no obligation..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...